Assalammualaikum sume hamba Allah...blog ini moge dapat menghiburkan anda dengan kisah2 sepanjang hidup saya dan juga tazkirah2 yg menarik menanti anda!...semoga ia memberi manfaat kepada antum2 dan antunna2 sume..ya Allah berikanlah ketakwaan kepadaku dan sucikanlah ia kerana Engkaulah sebaik-baik Tuhan yang menyucikan...smile always!!

Sunday, October 4, 2009

lirik cebisan kenangan-amar(4 oktober 2009)

kite nyanyi same2 ek.......


ukhwah yang terbina persis sekuntum bunga
meski pun kini kita terpisah demi kasih-Nya
namun cebisan kenangan kita
sentiasa bermain di bayangan mata
detik waktu yg berlalu
menjadi memori kau dan aku


sewaktu kita bersama saling setia menimba ilmu
tanpa mengenal erti penat jemu
ingatkah kau lagi
kita bersama memijak onak duri
ditanah gersang mengutip semangat suci
kini segalanya tersurat dalam sanubari


bersabarlah dengan ketetentuan-Nya
ada rahmat yg tersembunyi
bertemu berpisah kerana Allah
lumrah kehidupan insan beriman
moga saat nan indah
ku harap berulang lagi



sekian,terima kasih.......

Thursday, July 23, 2009

PERGI KE SUNWAY LAGOON-18 JULAI 2009






Aku pergi Sunway Lagoon minggu lepas.tapi tak da lah best sangat.office ibu aku yang buat hari keluarga kat sana.aku sekeluarga sama dengan opah dan atuk duduk satu tempat je.tempat tu macam ala-ala pantailah kononnya.sebenarnya boleh pergi tempat mandi air lain tapi ayah aku tak da.ayah aku ada class pulak kat upm.kitorang cuma pergi tempat haiwan-haiwan je.kira banyak jugalah haiwan kat sana.nak dengar satu cerita tak?macam ni,masa tu aku dan adik aku,amjad tengah main pasir,tiba-tiba ada seorang perempuan cina datang kat aku.dier cakap macam ni"can you took a picture for me?"aku pun cakap yes jelah.okeylah.....malaslah nak tulis.bye.......... assalammualaikum..........

Friday, July 3, 2009

lirik lagu-See U D IPT

Santun pekertimu
Dan lembut tutur katamu
Menarik minatku
Untukku mendekatimu
Sepucuk surat ku tulis
Menyatakan harapan
Walaupun ku kebimbangan
Kau berbeza pandangan
Namun ku tetap menanti jawapan
C / O 1: Alangkah riangnya di hatiku
Luahan hasratku mendapat perhatian
Ku terima balasan darimu
Kau jua menyimpan perasaan
Warkahmu memberi kepastian
Hanya kejayaan menentu pertemuan
Setiap kali di akhir katamu
Kau selalu tulis See You D IPT
Guru selalu mengingatkan
Kita dilarang berkasihan
Ketika masih di alam persekolahan
Bangkit semangat keazaman
Memburu cita dan impian
Biar terpaksa rahsiakan hubungan
(Ulang C/O 1)
Guru selalu mengingatkan
Kita dilarang berkasihan
Ketika masih di alam persekolahan
Dengan segala kesungguhan
Ku timba ilmu pelajaran
Tinggal warkahmu menjadi kenangan
Betapa syukurnya di hatiku
Segala impian menjadi kenyataan
Terpancarlah cahaya gemilang
Kini kejayaan di genggaman
Andai kau kembali ku temui
Akan ku menuntut kata-kata dan janji
Kerna diriku masih mengingati
Kau selalu tulis See You D IPT

Tuesday, June 30, 2009

didik(20-21 Jun 2009)


Salam.Nak bagitahu ni masa 20-21 jun 2009 sekolah saya telah mengadakan Program Bengkel Persiapan Menghadapi UPSR anjuran BAKA dengan kerjasama Anjung Pelangi Resources.Untuk makluman anda semua,fasilitator bengkel terdiri daripada mereka yang berpengalaman sebagai penceramah PROGRAM DIDIK anjuran AKHBAR BERITA HARIAN.

Saturday, June 27, 2009

Selamat Datang ke Dunia Ku




Salam kepada semua.Selamat datang ke dunia amirah.........





video